Piñabar

pinabar_in_supermarkt_700px
Het schillen van een ananas valt vaak niet mee. Dutch Precision Technology-lid BM Boxmeer en ingenieursbureau TCPM hebben in samenwerking met Alexander Groenewege een machine ontwikkeld die in 20 seconden de schil van een ananas snijdt en inpakt in een hygiënische verpakking. Vers en gezond.

pinabar_AGID_schets_400pinabar_AGID_schetsCOOP_400pxpinabar_AGID_COOP_schets_400px

De eerste Piñabars zijn in gebruik genomen door COOP, Jumbo en Albert Heijn. In de eerste weken werden ruim 1.000 verse ananassen verkocht.

Het ontwikkelen van de machine was niet eenvoudig. In het ontwerp stond gebruiksgemak en hygiëne voorop. Het apparaat moest er aantrekkelijk en fris uitzien voor de consument. Het schoonmaken van de machine mocht niet veel tijd in beslag nemen en het front van de machine moest gedepersonaliseerd worden. Zo werd het front van de machine in de Jumbo vestigingen  natuurlijk geel en bij Albert Heijn het bekende blauw.

pinabar_jumbopina bar AH 2016-03-23 om 01.08.42

Logo_Alexander_ROND

Contact

Alexander Groenewege Industrial Design – AGID
Singelstraat 19+21
NL 2613 EM Delft
Tel: +31 (0)15 213 06 22
E-mail: alexander@groenewege.nl

 


Alexander Groenewege

Alexander Groenewege has substantial experience in creating domestic appliances, electronic and office equipment, tools and machinery; medical instruments; technical furniture and workstations; human machine interfaces and pictograms; food industry products; agricultural, catering and automotive projects; packing and display material.